Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και συμμετέχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Η σημασία της έγκειται στο γεγονός ότι αποτελεί αφορμή για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης μας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι "Η αποκατάσταση του εδάφους, η ερημοποίηση και η ανθεκτικότητα στην ξηρασία". Σε ολόκληρο τον κόσμο, ο συνδυασμός της ρύπανσης, της κλιματικής κρίσης και της απώλειας βιοποικιλότητας μετατρέπει τα υγιή εδάφη σε ερήμους και τα οικοσυστήματα σε νεκρές ζώνες. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες όπως η αποψίλωση των δασών, η μόλυνση του εδάφους και των υδάτων, καθώς και οι ανεξέλεγκτες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος προάγει την αειφορία και τη διατήρηση των φυσικών πόρων, ευαισθητοποιεί το κοινό για τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον και αποτελεί μια σημαντική υπενθύμιση για την ανάγκη προστασίας του πλανήτη μας και τη σημασία της συλλογικής δράσης για ένα βιώσιμο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ : https://www.worldenvironmentday.global/

#WorldEnvironmentDay2024 #isocertification #accreditation #environmentalprotection #sustainability #bmcert #ClimateAction